Sprouts

De video met medegroepslid Rudolf is live op Rumble

πŸ‘‰ In hoeverre kun je leven van kiemgroenten?

πŸ‘‰ Wat komt erbij kijken om op grotere schaal kiemgroenten te kweken?

πŸ‘‰ En wat zijn de voordelen van de sprouts?

Bekijk hier de allereerste podcast van FunJar samen met Rudolf Grob die al meer dan 40 jaar kiemgroenten eet ❀️

Hieronder is de link naar het interview op Bitchute

πŸ‘‰ https://rumble.com/v4eifix-leven-van-kiemgroenten-ik-eet-maar-3-uur-per-dag-rudolf-grob-sprout-expert.html

β€”β€”β€” SPROUTS kweken β€”β€”β€”

De nu volgende onderstaande zaden die je kan ontkiemen kun je nog GMO vrij verkrijgen bij

EkoPlaza of andere gezondheids winkels en internet bestellingen.

  • Kikkererwten wit – Rijk aan vit: A, C en E / ijzer, calcium,magnesium en kalium / koolhydraten en eiwitten

Kikkererwten zwart

Kapucijners – – –

Mungbonen = taugΓ© Rijk aan vit: C, D, B12, natrium, kalium, magnesium, calsium.

  • Boekweit – Rijk aan vit: B1, B2, B3, B5, B6, B11/foliumzuur, E, K, natrium, kalium, Calsium, fosfor, ijzer, jodium, magnesium, koper, selenium, zink, eiwitten, vezels – hebben de vorm van beukennootjes, ook genoemd als beuktarwe – ook zitten er vele antioxidanten in boekweit in de vorm van d-chiroinositol, rutine en quercetine. Deze stoffen werken volgens onderzoeken tegen kanker, ontstekingen, diabetes, hoge cholesterolwaarden en neurodegeneratie.

Diverse verschillende soorten Linzen waaronder:

  • Linzen Beluga (zwart) – een waslijst vol
  • Berglinzen – Rijk aan vit: A, B1, B2, B3, B6, B12, C en E / calcium, fosfor, ijzer, kalium / eiwitten en koolhydraten.
  • Linzen Dupuis – een waslijst vol

Onderstaande biologische zaden – (groot assortiment) kun je o.a. kopen bij: depeuleschil.nl

  • Groene erwten – Rijk aan vit: B1, B2, B6, B11 en C / kalium, calcium, fosfor en magnesium.
  • Tarwegraszaad – Rijk aan vit: B, C en E / calcium, fosfor, magnesium, natrium en kalium / koolhydraten en eiwitten – Tarwegras kiemen en tarwegras(sap) hebben een reinigende en ontgiftende werking.
  • Sangozaad – Rijk aan vit: A, B1, B2 en C / ijzer, kalium, calcium, magnesium, natrium en fosfor.
  • China rose – Rijk aan vit: A, B1, B2 en C / ijzer en jodium.
  • Broccoliezaad – Rijk aan vit: A, B, C en E / kalium, calcium, jodium, magnesium en zwavel – Het bevat stoffen (glucosinolaten) die een rol spelen bij het voorkomen van kanker, hart- en vaatziekten – na het verwarmen vormt er een enzymatische reactie en worden de glucosinolaten omgezet in sulforafaan – de sulforafaan kan ook helpen ter voorkoming van en bij aandoeningen zoals astma, COPD en artrose.

Voeg wat MSM (Zwavel toe aan je water in een plantenspuit en besproei dagelijks zodat de zaden niet droog komen te staan) dus niet spoelen.

Hierdoor vermenig – vuldigen bepaalde inhoudelijke stoffen bij het groeien met een factor 10

Radijszaad – Rijk aan vit. A, B1, B2 en C / ijzer, kalium, calcium, magnesium, natrium en fosfor.

  • Rode koolzaad – Rijk aan vit. A, B, C en E / calcium, ijzer, fosfor, jodium, magnesium, kalium, zink en zwavel – Het bevat stoffen (glucosinolaten) die een rol spelen bij het voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten.
  • Red clover – Rijk aan vit. A, B, C en E / calcium, fosfor, kalium en magnesium – Het bevat een hoge concentratie aan isoflavonen. De laatste jaren zijn producten met deze stof vooral bekend geworden door hun positieve effect bij overgangsklachten zoals opvliegers, en prostaatklachten.
  • Chinese preizaad – Rijk aan vit. A, B, C en E / calcium, fosfor, ijzer en magnesium –
  • Brassicamix – Rijk aan vit. A, B, C en E / kalium, calcium, fosfor, ijzer, jodium, fosfor, zink, zwavel en en magnesium – Brassicamix is een door onszelf samengestelde mix van Broccoli-, Rode Kool- en Koolraap- of Meiraapzaad (afhankelijk van de verkrijgbaarheid). Ontkiemde brassicamix bevat stoffen (glucosinolaten) die een rol spelen bij het voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten. We hebben deze mix samengesteld omdat er in de diverse koolachtigen verschillende soorten glucosinolaten zitten.

Radijszaad –

Fenegriek –

  • De KWEEKBAKJES per set zijn bv verkrijgbaar bij Juglen Zwaan te vinden op zijn website β€œ

€12,95 per set, inhoudelijk een topdeksel, 2 transparante zaaibakjes, en een wateropvang bakje – exclusief verzendkosten.

  • Let wel, alle zaden die vermeld staan buiten de bekende salade zaden kun je zeer goed gebruiken in je bouillion soep, niet koken, alleen opwarmen heeft het beste resultaat omdat ze al geweekt en zacht zijn.

En beter behoud van de inwendige stoffen.

Ook in de wok met wat andere gesneden groente voor het vochtgehalte en als basis gebruiken bij bv een chili concarne en andere gemende schotels en als laatste alleen bijvoegen en +/- 3 minuten op laag vuur laten opwarmen = klaar

Zaai in elk zaaibakje 1 soort tegelijk. De zaden komen op een verschillend tijdstip uit en zo kun je per zaadbakje dit beter controleren en behandelen.

  • Zet de ingezaaide zaden op een schaduw rijke plek en laat er 2 tot 3x per dag een regenbuitje overheen komen.
  • Zo gauw als het worteltje wat uit het ontsproten zaadje komt en de lengte van 1Γ‘ +/- 2mm heeft kun je ze al oogsten en opsparen in een glazen schaal in de koelkast tot je alles op die manier hebt geoogst.

Dit doe ik om te voorkomen dat als de worteltjes langer in het zaaibakje blijven staan ze zich door de bodem spleetjes gaan begeven en bij doorgroei zich daarin vastzetten. Zo krijg je ze er niet meer onbeschadigd uit en kan schimmel werking veroorzaken omdat sommige zaden dood zijn gegaan. Dat zou jammer zijn, dus voortijdig oogsten om dit te voorkomen.

Zo kan ik in 4 Γ‘ 5 dagen met de 13 bakjes die ik heb de hoeveelheid kweken voor wel 2 tot 3 weken voorraad voor 1 persoon en bewaren in de koelkast.

Zorg dat er wat beluchting bij kan door middel van bv zo’n broodzak waar allemaal van die gaatjes inzitten of een passende afdek deksel waar het handvat van verwijderd is zodat je eventueel kan stapelen in de koelkast.

Ik oogst de grotere uitgekomen zaden en de fijnere in aparte glazen schalen dan heb je een betere keuze in de verhouding bij het gebruik er van.

Af en toe met een pannelikker ( om de sproutsuitlopertjes niet te beschadigen ) de zaden omwoelen in de schaal om ze goed te mengen en met de plantenspuit wat vocht toevoegen. De zaden blijven lang leven en groeien door de lage temperatuur vertragend door en zo kun je je voorraad net zo lang bewaren in de koelkast tot ze op zijn. Mocht je een paar dagen de sprouts niet gebruiken doordat je bv weg bent, dan bij terugkomst de zaden die inmiddels langer en in elkaar zijn gaan groeien even uit de schaal in een grotere schaal overhevelen terwijl je met een vork de sprouts uit elkaar kan halen zodat het geen kluwen wordt want in dat gevald beschadig je zeker de worteltjes. Let wel: mensen denken soms dat er schimmelvorming aan de hand is, maar kijk goed voordat je je productie weggooit goed naar de worteltjes waaruit bij sommige zaden weer minuscule zijworteltjes worden aangemaakt. Pak een vergrootglas en bekijk ze goed. Schimmelwerking is geheel anders van structuur en je zal het leren ontdekken.

  • Je zal merken dat sprouts eten je snel een verzadigd gevoel geven. Drie tot 4 eet lepels pp aan je wok of maaltijdsoep gerecht toevoegen is al ruim voldoende. Eet de losgelaten schilletjes gewoon mee want dat zijn de vezels die goed voor de darmen zijn.
  • Sprouts zijn zeer voedzaam en bij evt. voedselschaarste kan je ze per ons als ruilmiddel gebruiken tegen andere groenten die een ander in de moestuin heeft staan en er te veel van heeft.
  • Met deze methode om de zaden niet te koken bespaar je heel wat op je gasrekening, want sommige van de harde zaden moeten van 1 tot 1 Β½ uur koken staat soms op de verpakking vermeld, dus van beide kanten een win win situatie.

passende afdek deksel waar het handvat van verwijderd is zodat je eventueel kan stapelen in de koelkast. 

Ik oogst de grotere uitgekomen zaden en de fijnere in aparte glazen schalen dan heb je een betere keuze in de verhouding bij het gebruik er van.

Af en toe met een pannelikker ( om de sproutsuitlopertjes niet te beschadigen ) de zaden omwoelen in de schaal om ze goed te mengen en met de plantenspuit wat vocht toevoegen. De zaden blijven lang leven en groeien door de lage temperatuur vertragend door en zo kun je je voorraad net zo lang bewaren in de koelkast tot ze op zijn. Mocht je een paar dagen de sprouts niet gebruiken doordat je bv weg bent, dan bij terugkomst de zaden die inmiddels langer en in elkaar zijn gaan groeien even uit de schaal in een grotere schaal overhevelen terwijl je met een vork de sprouts uit elkaar kan halen zodat het geen kluwen wordt want in dat gevald beschadig je zeker de worteltjes. Let wel: mensen denken soms dat er schimmelvorming aan de hand is, maar kijk goed voordat je je productie weggooit goed naar de worteltjes waaruit bij sommige zaden weer minuscule zijworteltjes worden aangemaakt. Pak een vergrootglas en bekijk ze goed. Schimmelwerking is geheel anders van structuur en je zal het leren ontdekken.

  • Je zal merken datΒ sproutsΒ eten je snel een verzadigd gevoel geven. Drie tot 4 eet lepels pp aan je wok of maaltijdsoep gerecht toevoegen is al ruim voldoende. Eet de losgelaten schilletjes gewoon mee want dat zijn de vezels die goed voor de darmen zijn.

– Sprouts zijn zeer voedzaam en bij evt. voedselschaarste kan je ze per ons als ruilmiddel gebruiken tegen andere groenten die een ander in de moestuin heeft staan en er te veel van heeft.

  • Met deze methode om de zaden niet te koken bespaar je heel wat op je gasrekening, want sommige van de harde zaden moeten van 1 tot 1Β  1/2 uur koken staat soms op de verpakking vermeld, dus van beide kanten een win win situatie.
  • Dit is een beetje de informatie verzameld en de praktijk hebben sommige van jullie kunnen volgen op de workshop / lezing/presentatie.

Nog andere belangrijke informatie:
Boon soorten doen er wel tot 10 dagen of meer over om uit te komen.
Dus als je maar een paar kweekbakjes hebt schiet het niet zo op en wacht je te lang op resultaat waardoor je ontmoedigd kan raken dus deze gebruik ik niet in mijn kweek systeem.
Wat ik wel doe met de biologische boonsoorten is dat ik wat eetlepels in een klein glazen bakje doe, opvul met gezuiverd water, schepje sole er bij en na 48 uur mede te kunnen gebruiken in de maaltijden. Alleen ook opwarmen met de rest en zulke knapperigheid zal je geheel onbekend zijn

Veel plezier met het het kweken van je SPROUTS

                                       β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”

Kiemen zijn rijk aan antioxidanten. En het bijzondere is dat door het ontkiemen van de zaden de hoeveelheid enzymen en eiwitten toeneemt. Omdat het zaadje ontkiemt, wordt de vertering en de opname van stoffen makkelijker. Doordat ze zo rijk zijn aan al deze stoffen zijn ze uitstekend om je immuunsysteem te versterken. Speciale plek hierin krijgen broccolikiemen. Broccolikiemen zijn rijk aan sulforafaan, dit is een beschermende stof. Het blijkt zelfs dat 30 gram kiemen gelijk is aan het eten van 600 gram broccoli met betrekking tot deze stof. Wil je daar meer over weten?
Lees dan onderstaande links naar diverse info:

Kan zenuwschade door vaccins ONGEDAAN gemaakt worden met dit zelfgekweekte molecuul sulforafaan? – Frontnieuws

Alles wat je moet weten over sulforafaan – aHealthylife.nl

http://www.infrarood-gezondheid.nl/organische-zwavel-msm-sulfur/